Mindfulness Based Coaching

Tijdens de eerste ontmoeting maak je kennis met de coach en schets je je hulpvraag. Deze sessie is ook bedoeld als ‘feel good’-check tussen coach en coachee en is vrijblijvend.

Setting

Vanaf het moment dat jij en de coach elkaar ontmoeten, wordt een setting van vertrouwelijkheid gecreëerd. Veiligheid, gelijkheid tussen coachee en coach en integriteit staan ​​hierbij hoog in het vaandel. De coach deelt de inhoud van de coaching met niemand, de coachee is vrij om alles te delen met wie hij/zij wil.

Feel good

De ‘feel good’ moet van beide partijen komen en wordt expliciet onderstreept aan het einde van de intake. Als de intake niet tot een follow-up leidt, worden er geen kosten in rekening gebracht. Als de coaching wordt voortgezet, fungeert deze intake als de eerste coaching binnen het traject.

Sessie 1

Bij deze eerste sessie wordt verder aandacht besteed aan de hulpvraag. De coach zal je uitnodigen om meer te praten over je hulpvraag, die zelf de basis zal vormen voor de sessies die zullen volgen. In deze sessie word je ook begeleid met de eerste meditatie-oefening, wat leidt tot meer inzicht. De sessie wordt afgesloten met reflecties en huiswerkopdrachten.

Sessie 2 en 3

Je bent nu volledig ondergedompeld. De Mindfulness-vaardigheden worden eigen gemaakt en er is een diepere focus op de hulpvraag. Deze coachings worden gestart en beëindigd met begeleide meditaties. De coach zal nadruk leggen op het huiswerk tussen de sessies.

Sessie 4

Van het nu naar de toekomst. Wat zijn je wensen / dromen / doelen in je privé-leven en voor je werk? En wat zijn de deltas tussen droom en werkelijkheid en hoe kun je deze waarmaken? Deze coaching wordt gestart en beëindigd met begeleide meditaties.

Sessie 5

Verankeren wat je hebt geleerd. In deze slotsessie kijk je terug op het volledige MBC traject. Wat was je ervaring? Wat hou je bij je? Wat waren momenten van inzicht en verandering? Deze coaching wordt gestart en beëindigd met begeleide meditaties.