Over Bram

bram de wit coaching & mindfulness

Mindfulness expert

Bram traint al sinds zijn zestiende in boeddhistische filosofie en meditatie. Het is zijn passie om meditatie toegankelijk te maken voor mensen met een modern (en druk) leven. Zijn aanpak is praktijkgericht en nuchter.
Bram is gecertificeerd Mindfulness Trainer en Coach.

Roots

Bram’s ouders kwamen rond 1995 in aanraking met het Tibetaans boeddhisme. Kort daarna begon hij onder hun begeleiding te mediteren.

Tijdens deze meditaties ervoer hij rust en leerde hij hoe het voelt als hij zijn geest gewoon met rust laat.

Rond zijn 18e sterft zijn vader plotseling aan kanker en wordt het hem duidelijk dat hij geen zinvolle reactie heeft op het abrupte verlies. Net als zijn eigen sterfelijkheid waarmee hij zo heftig wordt geconfronteerd. Hij wendt zich tot de boeddhistische kennis voor hulp en vond de antwoorden waarnaar hij op zoek was.

Opleiding tot expert

Op 19-jarige leeftijd schrijft hij zich in voor een retraite in Ierland die een jaar lang duurt. In de daaropvolgende 10 jaar woont hij in veel verschillende landen en reist hij door Europa om de lessen van zijn boeddhistische meester bij te wonen.

In 2006 besluit hij deel te nemen aan een retraite van 3 jaar.
De lessen en meditatie-instructies die hij gedurende deze jaren ontvangt, zijn diepgaand. Hij keert eind 2010 terug naar Nederland om samen met zijn vriendin een bestaan ​​op te bouwen. Rond die tijd rondt hij met succes een mindfulness-leraar opleiding af en richt hij zich op het lesgeven aan particuliere en zakelijke klanten. In 2015 start hij een bedrijf onder zijn eigen naam.

Missie als expert

Het is Bram’s wens om de wijsheid en kennis van meditatie te verspreiden. Het raakt hem telkens weer te zien dat wat hem inspireert, ook bij anderen kan leiden tot inspiratie, reflectie en blijvende verandering.