Ontwikkeling & persoonlijke groei

Ontwikkeling & Stroming

Het leven stroomt en is in beweging. Als het leven niet stroomt dan is er een blokkade. Als de blokkade aanblijft ontstaat er een probleem. Het raakt uit evenwicht. Kijk maar naar de natuur, daar zijn tal van voorbeelden te zien wat de gevolgen zijn als het evenwicht verstoord raakt. Evenwicht is geen vast gegeven. Het is een constante dynamische beweging tussen hoog/laag, hard/zacht, warm/koud, licht/donker, enz.

Evenwicht

Bij ons is het net zo. Wanneer we te zeer vasthouden aan het bekende, aan wat er nu is en niet willen meebewegen met wat er op ons af komt. Wanneer we weigeren om flexibel in het leven te staan. Dan stromen we niet meer. Helaas met alle gevolgen van dien.

Ervaringen

In dit blog deel ik met regelmaat over ervaringen, inzichten en idee├źn in mijn eigen ontwikkeling en groei. Want wat ik je al kan verklappen is dat groeien nooit stopt. En dat is maar goed ook. Anders zouden we ophouden te leven. Leven staat dus gelijk aan groeien.

Voor elkaar en met elkaar

Misschien klinkt dit allemaal zwaar. Ik denk juist dat we elkaar als mensen kunnen inspireren en ondersteunen in elkaars groei.

Wellicht helpt dit blog jou om je te inspireren en aan te zetten tot gezonde(re) keuzes voor jezelf.

Veel leesplezier!